Izbornik Zatvoriti
razani hleb bez kvasca

Ražani hleb bez kvasca

Bogatstvo ukusa integralnog hleba se ne može ni sa čim meriti

Sastojci

  • 400 gr. integralnog ražanog brašna 
  • 400 ml. tople vode
  • 2 kašike ulja po želji
  • 1 kesica kašika praška za pecivo (7 gr.)
  • 1/3 kašičice sode bikarbone
  • 1 kašičica soli
  • semenke po želji

Postupak

  • U odgovarajućoj posudi pomešati sve suve sastojke a onda dodati toplu vodu i umesiti varjačom dok se svi sastojci dobro sjedine i dobije kompaktna smesa.
  • Dodati semenke i umešati ih u smesu.
  • Kada je smesa spremna  izručiti je u pleh i ostaviti da narasta na toplom mestu oko sat vremena.
  • Hleb peći u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 40 minuta.
  • Kada je ispečen hleb ostaviti na kuhinjsku rešetku da se prohladi pre služenja.

Prijatno Vam želi Zdrav Hleb!

Da li vam se dopada?

Prosečan 4.9 / 5. Ukupno 7