U odgovarajućoj posudi pomešati sve suve sastojke a onda dodati ulje i toplo mleko i sjediniti varjačom dok se svi sastojci dobro promešaju.
Izručiti na radnu ploču i umesiti kompaktnu smesu.
Vratiti u posudu i ostaviti na toplom mestu da narasta oko sat vremena.
Kada je testo naraslo podeliti ga na pet jednakih delova, oblikovati i ostaviti 10 minuta da odmori.
Kada je prošlo 10 minuta uzeti prvu jufku testa i izvaljati je oklagijom na veličinu tanjira i premazati mekanim margarinom po želji.
Sledeću jufku testa izvaljati na istu veličinu i staviti preko prve.
Isti postupak ponoviti i sa ostale tri ali poslednju ne premazivati margarinom.
Ovako naslagano testo ostaviti 10 minuta a onda ga izvaljati na debljinu od 5 mm.
Nožem iseći rub celog kruga (vidi sliku) u sirini od 2 cm a ostatak kruga podeliti na 16 jednakih delova- trouglova.
Svaki od 16 trouglova urolati ali ne po sredini kao kiflice vec samo uz jednu stranu (vidi poslednju sliku) a rub u obliku kruga iseći na 4 jednaka dela i napraviti od njih 4 cveta za sredinu tepsije jer će tu ostati prostora kad se poređa onih 16 urolanih komada testa.
Posudu u kojoj će se pogača peći premazati margarinom.
Pripremljenu pogaču držati na toplom mestu oko 45 minuta pred pečenje da dodatno naraste a neposredno pre ubacivanja u rernu premazati je umućenim žumancetom i posuti susamom.
Pogaču peći u prethodno zagrejanoj rerni na 220 stepeni oko 30 minuta.
Kada je ispečena, pogaču umotati u čistu krpu i ostaviti na kuhinjsku rešetku da se prohladi pre služenja.