Izbornik Zatvoriti

Libanski hleb

Libanski hleb je prava poslastica u kombinaciji sa biljnim namazom ili svezom salatom. Napravite omiljenu salatu, umesite libanski hleb i uzivajte!

Sastojci

  • 400 gr. pšeničnog belog brašna tip 400
  • 320 ml. tople vode
  • 2 ravne kašičice suvog kvasca (5 gr.)
  • 1 kašičica šećera
  • 1 kašičica soli

Postupak

  • U odgovarajućoj posudi pomešati sve suve sastojke a onda dodati toplu vodu i umesiti varjačom tako da se svi sastojci dobro sjedine i dobije kompaktna smesa.
  • Tako umešeno testo ostaviti na sobnoj temperaturi da narasta oko 45minuta prekriveno streč folijom.
  • Kada je testo naraslo izručiti ga na pobrašnjenu radnu ploču i uz par pokreta oblikovati u veknu koju treba podeliti na 8 jednakih delova (veličine manje jabuke)
  • Jedan po jedan deo testa oblikovati u loptu a onda izvaljati oklagijom na debljinu od 1 cm i ostaviti na pobrašnjenu krpu da odmara do pečenja.
  • Postupak ponoviti sa ostatkom testa i na kraju uključiti rernu na 220 stepeni.
  • Pleh u kom će se hlebčići peći obavezno obložiti pek papirom.
  • Hlepčiće peći u prethodno zagrejanoj rerni oko 15 minuta.
  • Kada su ispečeni, uviti ih u čistu krpu i malo prohladiti pre posluženja.

Prijatno Vam želi Zdrav Hleb!

Da li vam se dopada?

Prosečan 4.8 / 5. Ukupno 6