Libanski hleb je prava poslastica u kombinaciji sa biljnim namazom ili svezom salatom. Napravite omiljenu salatu, umesite libanski hleb i uzivajte!
Sastojci
400 gr. pšeničnog belog brašna tip 400
320 ml. tople vode
2 ravne kašičice suvog kvasca (5 gr.)
1 kašičica šećera
1 kašičica soli
Postupak
U odgovarajućoj posudi pomešati sve suve sastojke a onda dodati toplu vodu i umesiti varjačom tako da se svi sastojci dobro sjedine i dobije kompaktna smesa.
Tako umešeno testo ostaviti na sobnoj temperaturi da narasta oko 45minuta prekriveno streč folijom.
Kada je testo naraslo izručiti ga na pobrašnjenu radnu ploču i uz par pokreta oblikovati u veknu koju treba podeliti na 8 jednakih delova (veličine manje jabuke)
Jedan po jedan deo testa oblikovati u loptu a onda izvaljati oklagijom na debljinu od 1 cm i ostaviti na pobrašnjenu krpu da odmara do pečenja.
Postupak ponoviti sa ostatkom testa i na kraju uključiti rernu na 220 stepeni.
Pleh u kom će se hlebčići peći obavezno obložiti pek papirom.
Hlepčiće peći u prethodno zagrejanoj rerni oko 15 minuta.
Kada su ispečeni, uviti ih u čistu krpu i malo prohladiti pre posluženja.