Izbornik Zatvoriti
kukuruzni hleb

Kukuruzni hleb

Kukuruzno brašno sadrži obilje vitaminima i minerala. Koristeći ga u ishrani, povećavamo unos korisnih materija u naš organizam

Sastojci

  • 300 gr. belog brašna
  • 200 gr. žutog kukuruznog brašna ili palente
  • 300 ml. tople vode
  • 1 kesica (7 gr.) suvog kvasca
  • 1 kašičica šećera
  • 1 kašičica soli
  • 1/2 kesice (5- 6 gr.) praška za pecivo
  • 5 kašika maslinovog (ili suncokretovog) ulja
  • semenke po želji
  • malo iseckanog putera za premazivanje 

Postupak

  • U odgovarajućoj posudi pomešati sve suve sastojke a onda dodati ulje i vodu. 
  • Smesu pomešati i umesiti varjačom dok se lepo ne sjedini. Pred kraj mešenja se testo može preliti sa malo ulja da bi se još bolje oblikovalo i sjedinilo.
  • Testo ostaviti prekriveno na sobnoj temperaturi oko 45 minuta.
  • Kada je testo nadošlo ponovo ga premesiti varjačom ili oblikovati na radnoj ploči blagim mešenjem a onda prebaciti u pleh obložen pek papirom i ostaviti još 45 minuta da odstoji pre pečenja.
  • U međuvremenu zagrejati rernu na 220 stepeni, neposredno pred pečenje iseckati nekoliko komadića putera preko testa i peći hleb oko 30 minuta.
  • Kada je ispečen, hleb premestiti na rešetku dok se potpuno ne ohladi.

Prijatno Vam želi Zdrav Hleb!

kukuruzni hleb umesen
kukuruzni hleb narastao
kukuruzni hleb oblikovan

Da li vam se dopada?

Prosečan 5 / 5. Ukupno 4