Izbornik Zatvoriti
indijski hleb naan

Indijski hleb Naan

Indijski Hleb Naan bez ikakvih dodataka! Uživajte u ukusnim tankim lepinjama. Dobro se slažu i uz slatki i uz slani premaz.

Sastojci:

  • 250 gr. brašna
  • 180 ml. vode
  • prstohvat soli

Postupak

  • Odmah pomešati sve sastojke i  umesiti kompaktno testo koje se ne lepi. Rukom odvajati loptice od celog testa (veličina loptice za stoni tenis), oblikovati uz obilato dodavanje brašna i ostaviti da odstoji pola sata.
  • Posle pola sata oklagijom izvaljati u palačinku debljine 1/2 cm (pola centimetra) i odložiti na pobrašnjenu radnu površinu.
  • Hlepčiće peći u prethodno zagrejanom teflonskom tiganju.
  • Svaki hlepčić se peče prvo sa jedne strane dok na testu ne počnu da se pojavljuju braon flekice i mehurići po površini. U tom trenutku okrenuti testo na drugu stranu i sačekati da i na drugoj strani počnu da se pojavljuju balončići.
  • Špatulom blago pritiskati testo po površini što će doprineti da se vazduh iz balončića rasporedi po celom testu i da se potpuno napuni vazduhom kao balon.
  • Kada je hlepčić napunjen vazduhom kao balon tada je pečen i onda se može skloniti sa vatre.
  • U Indiji ga po pečenju premazuju prečišćenim maslacem Ghi-jem.
  • Mogu se čuvati u čistoj kuhinjskoj krpi ili u plastičnoj kesi.

Prijatno Vam želi Zdrav Hleb

 

indijski hleb naan priprema
indijski hleb naan

Da li vam se dopada?

Prosečan 5 / 5. Ukupno 5