Izbornik Zatvoriti
hrono hleb

Hrono hleb

Brzo i lako umesite i ispecite hleb u kom ćete uživati. Unapredite svoje zdravlje uz hrono ishranu i hrono hleb napravljen od isključivo integralnog brašna i zdravih semenki!

Sastojci:

  • 300 gr. integralnog pšeničnog brašna
  • 150 gr. speltinog brašna
  • 50 gr. heljdinog brašna
  • 450 ml. vode
  • 3 kašike ulja
  • 1 kašičica soli
  • 1 kesica (10 gr.) praška za pecivo
  • 1/4 kašičice sode bikarbone
  • 2/3 kašičice limunovog soka

Postupak

  • Pomešati sve sastojke, osim praška za pecivo, sode bikarbone i limunovog soka, dok se brašno lepo ne sjedini sa vodom i napravi kompaktnu smesu. 
  • Ostaviti testo da prenoći ili preko dana da odmori nekoliko sati i neposredno pred pečenje dodati i dobro umešati prašak za pecivo, sodu bikarbonu i limunov sok. 
  • Ugrejati rernu na 250 stepeni, kada se ugreje smanjiti na 220,  ubaciti hleb i peci 30-40 minuta (u zavisnosti od debljine hleba i oblika posude u kojoj se peče). 
  • Hleb treba peci u većem plehu tako da debljina testa ne bude velika, da bi se ravnomerno ispekao.
  • Ukupna količina bračna koja se koristi za ovaj hleb je 500 gr. tako da se do te težine brašno može kombinovati u zavisnosti od ukusa.

Prijatno Vam želi Zdrav Hleb!

II Verzija

Sastojci:

  • 100 gr. integralnog pšeničnog (ili ražanog brašna, po vašem ukusu)
  • 100 gr. speltinog brašna
  • 1/2 praška za pecivo
  • 1/2 kašičice soli
  • 1-2 kašike ulja
  • 200 ml. vode

Postupak

  • Pomešati sve sastojke, osim praška za pecivo, dok se brašno lepo ne sjedini sa vodom i napravi kompaktnu smesu. 
  • Ostaviti testo da prenoći ili preko dana da odmori nekoliko sati i neposredno pred pečenje dodati i dobro umešati prašak za pecivo. 
  • Ugrejati rernu na 250 stepeni, kada se ugreje smanjiti na 220, ubaciti hleb i peci 20 minuta. 

Prijatno Vam želi Zdrav Hleb!

Da li vam se dopada?

Prosečan 5 / 5. Ukupno 2