Izbornik Zatvoriti
hleb sa pivom

Hleb sa pivom

Jedan od ukusnijih hlebova koje ćete probati! Jednostavno se sprema i ne čeka se da naraste. Ispečen hleb ima jednistven ukus!

Sastojci

  • 450 gr. brašna
  • 330 ml. piva
  • 1 kesica (10 gr.) praška za pecivo
  • 1 kašičica soli
  • 1 kašika meda

Postupak

  • Sjediniti sve sastojke i testo dobro umesiti varjačom dok smesa ne postane kompaktna. Pred kraj mešenja preko testa sipati 2-3 kapi ulja da bi se testo bolje oblikovalo i lakše odvajalo od posude.  Kada je testo umešeno prebaciti ga u kalup obložen pek papirom. Po želji, neposredno pred pečenje preko testa naseckati malo putera.
  • Da kora ne bi pucala gornju stranu hleba pre pečenja zarezati na par mesta nožem.
  • Hleb peći  u prethodno ugrejanoj rerni, na 180 stepeni, 40 minuta.

Prijatno Vam želi Zdrav Hleb! 

Da li vam se dopada?

Prosečan 5 / 5. Ukupno 3