Izbornik Zatvoriti
Hleb sa mlekom

Hleb sa mlekom

Hleb sa mlekom od kog cela kuća zamiriše kao pekara

Sastojci

  • 400 gr. pšeničnog belog brašna tip 400
  • 320 ml. toplog mleka
  • 1 ravna kašika suvog kvasca (5 gr.)
  • 1 kašičica šećera
  • 1 kašičica soli

Postupak

  • U odgovarajućoj posudi pomešati sve suve sastojke a onda dodati toplo mleko i umesiti varjačom da se svi sastojci dobro sjedine i dobije kompaktna smesa.
  • Tako umešeno testo ostaviti na sobnoj temperaturi da narasta oko 45minuta prekriveno streč folijom.
  • Kada je testo naraslo izručiti ga na pobrašnjenu radnu ploču i podeliti na 3 jednaka dela pa onda svaki deo premesiti, izvaljati dlanovima i onda uplesti u pletenicu kako je prikazano u videu.
  • Pletenicu ostaviti da pred pečenja narasta još pola sata i neposredno pre pečenja premazati mešavinom vode i ulja (1 kašika vode i jedna kašika ulja).
  • Hleb peći u prethodno zagrejanoj rerni na 220 stepeni oko 30 minuta.
  • Kada je ispečen hleb ostaviti na kuhinjsku rešetku da se prohladi pre služenja.

Prijatno Vam želi Zdrav Hleb!

Da li vam se dopada?

Prosečan 4.9 / 5. Ukupno 7