Izbornik Zatvoriti
Hleb sa maslinama

Hleb sa maslinama

Aromatični hleb sa maslinama i maslinovim uljem predivnog mirisa i ukusa

Sastojci

  • 400 gr. pšeničnog belog brašna tip 400
  • 300 ml. tople vode
  • 1 puna kašičica (5 gr.) suvog kvasca
  • 1 kašičica soli
  • 40 ml. maslinovog ulja
  • 4 kašike seckanih crnih maslina

Postupak

  • U odgovarajućoj posudi rastopiti kvasac sa toplom vodom, dodati ulje, brašno, so i varjačom umutiti u kompaktnu smesu. Tako umućena smesa će u početku biti malo lepljiva.
  • Ostaviti  testo, pokriveno streč folijom, na toplom mestu oko 45 minuta da se kvasac aktivira i smesa naraste.
  • Kada je testo naraslo ruku nakvasiti u činiji sa vodom i polako razvlačiti i preklapati testo kao što je prikazano u videu. (Strech and fold pokret razvlačenja i preklapanja testa je detaljnije opisan ovde).
  • Posle ovog koraka testo ponovo prekriti folijom i ostaviti da narasta sledećih 45 minuta.
  • Kada je testo naraslo posuti ga iseckanim maslinama i ponovo preklopiti nekoliko puta da bi se masline pomešale sa testom a onda prebaciti na pobrašnjenu radnu ploču i oblikovati.
  • Posle oblikovanja premestiti na pobrašnjenu kuhinjsku krpu da narasta dodatnih 45 minuta pred pečenje.
  • Testo peći oko 15- 20 minuta na 220 stepeni.
  • Kada je ispečen, hleb premestiti na kuhinjsku rešetku da se prohladi. 

Prijatno Vam želi Zdrav Hleb!

Da li vam se dopada?

Prosečan 4.9 / 5. Ukupno 11