Izbornik Zatvoriti

Hleb sa belim lukom

Pravi delikates koji se može poslužiti u svim prilikama. Dekorativan je i pleni svojim izgledom i mirisom

Sastojci

  • 400 gr. pšeničnog belog brašna tip 500
  • 300 ml. tople vode
  • 1 ravna kašika suvog kvasca (5 gr.)
  • 1 ravna kašika šećera
  • 1/2 kašike soli
  • 1 kašika ulja
  • 50 gr. maslaca
  • 1 kašičica suvog belog luka
  • 1 kašičica origana ili bosiljka

Postupak

  • U odgovarajućoj posudi pomešati sve suve sastojke a onda dodati vodu i umesiti varjačom tako da se svi sastojci dobro sjedine i dobije kompaktna smesa.
  • Tako umešeno testo ostaviti na sobnoj temperaturi da narasta oko 45minuta.
  • Kada je testo naraslo izručiti ga na pouljenu radnu ploču i uz par pokreta oblikovati u veknu koju treba podeliti na 3 jednaka dela.
  • U odgovarajućoj posudi rastopiti maslac i sjediniti sa belim lukom i začinom po želi, lepo pomešati i ostaviti sa strane.
  • Jedan po jedan deo testa razvaljati ovlaš oklagijom, premazati pripremljenom smesom i ostavljati sa strane, ređajući jedno na drugo.
  • Tako dobijenu gomilu testa uvijati u jednom smeru više puta kao što je prikazano u videu i kada je spremna ubaciti u pleh obložen pek papirom da odstoji pred pečenje još 45 minuta.
  • Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 30 minuta.
  • Ispečen hleb premestiti na kuhinjsku rešetku da se prohladi pre služenja.

Prijatno Vam želi Zdrav Hleb!

Da li vam se dopada?

Prosečan 5 / 5. Ukupno 6