Izbornik Zatvoriti
Hleb od heljde

Hleb od heljde

Hleb od heljdinog brašna za sve ljubitelje integralnog hleba i zdrave ishrane svojim specifičnim mirisom i teksturom privlači pažnju i izdvaja se od ostalih 

Sastojci

  • 400 gr. heljdinog brašna
  • 100 gr. belog brašna
  • 280 ml. tople vode
  • 1 kesica (7 gr.) suvog kvasca
  • 1 kašičica šećera
  • 1 kašičica soli
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • semenke po želji

Postupak

  • U odgovarajućoj posudi pomešati kvasac sa 1 kašičicom šećera, 1 kašikom belog brašna i malo tople vode  i sačekati 15 minuta da se aktivira.
  • Kada je kvasac spreman pomešati ga sa ostalim sastojcima i smesu dobro umesiti varjačom.
  • Testo ostaviti poklopljeno na sobnoj temperaturi oko 45 minuta.
  • Kada je testo nadošlo ponovo ga premesiti varjačom ili oblikovati na radnoj ploči blagim mešenjem a onda prebaciti u pleh obložen pek papirom i ostaviti još 45 minuta da odstoji pre pečenja.
  • U međuvremenu zagrejati rernu na 220 stepeni, neposredno pred pečenje premazati maslinovim uljem i peći hleb oko 40 minuta.
  • Kada je ispečen, hleb premestiti na rešetku dok se potpuno ne ohladi.

Prijatno Vam želi Zdrav Hleb!

Da li vam se dopada?

Prosečan 5 / 5. Ukupno 5