Izbornik Zatvoriti
hleb od heljde i spelte

Hleb od heljde i spelte

Originalni recept, ukus kao iz pekare

Sastojci

  • 200 gr. heljdinog brašna
  • 300 gr. speltinog brašna
  • 350- 400 ml. vode
  • 1 puna kašika suvog kvasca (7 gr.)
  • 1 ravna kašika soli

Postupak

  • U odgovarajućoj posudi pomešati sve suve sastojke a onda dodati vodu i promešati varjačom dok se svi sastojci dobro ne sjedine.
  • Izručiti na radnu ploču i u par pokreta umesiti kompaktnu smesu.
  • Vratiti u posudu i ostaviti na toplom mestu da narasta oko sat vremena.
  • Kada je testo naraslo izručiti ga na radnu ploču, malo premesiti, staviti u pleh obložen pek papirom i ostaviti da narasta oko 45 minuta pred pečenje.
  • Hleb peći oko 40 minuta na 220 stepeni u prethodno ugrejanoj pećnici.
  • Kada je ispečen hleb   ostaviti na kuhinjsku rešetku da se prohladi pre služenja.

Prijatno Vam želi Zdrav Hleb!

Da li vam se dopada?

Prosečan 4.2 / 5. Ukupno 12