Izbornik Zatvoriti
brzi hleb

Brzi hleb

Kada nemate puno vremena i ne želite da se preterano angažujete a želite da uživate u domaćem hlebu ovo je pravi recept

Sastojci

  • 500 gr. pšeničnog belog brašna tip 500
  • 325 ml. tople vode
  • 1 ravna kašika suvog kvasca (5 gr.)
  • 1 ravna kašika šećera
  • 1/2 kašike soli
  • 1 kašika ulja

Postupak

  • U odgovarajućoj posudi pomešati sve suve sastojke a onda dodati vodu i umesiti varjačom tako da se svi sastojci dobro sjedine i dobije kompaktna smesa (testo se može ali i ne mora  mesiti kao u videu, biće dovoljno samo varjačom dobro sve sjediniti).
  • Tako umešeno testo ostaviti na sobnoj temperaturi da narasta oko 1 sat.
  • Kada je testo naraslo izručiti ga na pobrašnjenu radnu ploču i uz par pokreta oblikovati u veknu i ostaviti na plehu pokrivenom pek papirom da narasta pred pečenje još 45 minuta.
  • Pred pečenje rernu ugrejati na 200 stepeni, testo premazati mešavinom ulja i vode (1 kašika ulja- 1 kašika vode), zarezati po površini da ne bi pucalo i ubaciti da se peče oko 30 minuta.
  • Kada je hleb ispečen po želji ga  premazati ostatkom mešavine ulja i vode i premestiti na kuhinjsku rešetku da se prohladi. 

Prijatno Vam želi Zdrav Hleb!

Da li vam se dopada?

Prosečan 5 / 5. Ukupno 7