Kada nemate puno vremena i ne želite da se preterano angažujete a želite da uživate u domaćem hlebu ovo je pravi recept
Sastojci
500 gr. pšeničnog belog brašna tip 500
325 ml. tople vode
1 ravna kašika suvog kvasca (5 gr.)
1 ravna kašika šećera
1/2 kašike soli
1 kašika ulja
Postupak
U odgovarajućoj posudi pomešati sve suve sastojke a onda dodati vodu i umesiti varjačom tako da se svi sastojci dobro sjedine i dobije kompaktna smesa (testo se može ali i ne mora mesiti kao u videu, biće dovoljno samo varjačom dobro sve sjediniti).
Tako umešeno testo ostaviti na sobnoj temperaturi da narasta oko 1 sat.
Kada je testo naraslo izručiti ga na pobrašnjenu radnu ploču i uz par pokreta oblikovati u veknu i ostaviti na plehu pokrivenom pek papirom da narasta pred pečenje još 45 minuta.
Pred pečenje rernu ugrejati na 200 stepeni, testo premazati mešavinom ulja i vode (1 kašika ulja- 1 kašika vode), zarezati po površini da ne bi pucalo i ubaciti da se peče oko 30 minuta.
Kada je hleb ispečen po želji ga premazati ostatkom mešavine ulja i vode i premestiti na kuhinjsku rešetku da se prohladi.