Izbornik Zatvoriti
bezglutenski hleb sa psyllium-om

Bezglutenski hleb sa Psyllium-om

Uskoro u ponudi revolucionarna Bayana mešavina za hleb i peciva sa Pslyllium-om.                Izuzetno zdravo, jednostavno za pripremu, bez kvasca, spremno za par minuta!

Sastojci

  • 100 gr. specijalne Bayana mešavine  (za veknu sa slike upotrebljeno je 200 gr. braašna)
  • 160 ml. tople vode
  • 3 gr. soli

Postupak

  • U odgovarajućoj posudi pomešati sve sastojke i umesiti varjačom tako da se dobije kompaktna smesa.
  • Tako umešeno testo ostaviti na sobnoj temperaturi prektiveno da odstoji 5 minuta.
  • U međuvemenu ugrejati rernu na 200 stepeni.
  • Kada je smesa spremna oblikovati je na radnoj ploči u željeni oblik i staviti da se peče.
  • Hleb peći 20 minuta na 200 stepeni.
  • Kada je ispečen hleb premestiti ga na kuhinjsku rešetku da se prohladi. 

Prijatno Vam želi Zdrav Hleb!

Da li vam se dopada?

Prosečan 5 / 5. Ukupno 10