Izbornik Zatvoriti
bavarske kifle

Bavarske kifle

Originalni recept, ukus kao iz pekare

Sastojci

  • 450 gr. brašna (belo brašno tip 400)
  • 280 ml. vode
  • 1 puna kašika suvog kvasca (7 gr.)
  • 1 ravna kašika soli
  • 1 ravna kašika šećera

Smesa u kojoj se testo kuva

  • 3l vode
  • 50 gr sode bikarbone

Postupak

  • U odgovarajućoj posudi pomešati sve suve sastojke a onda dodati vodu i promešati varjačom dok se svi sastojci dobro ne sjedine.
  • Izručiti na radnu ploču i u par pokreta umesiti kompaktnu smesu.
  • Vratiti u posudu i ostaviti na toplom mestu da narasta oko sat vremena.
  • Kada je testo naraslo premesiti ga i podeliti na 10 jednakih delova.
  • Svaku kuglicu izvaljati oklagijom i urolati u kiflu.
  • Ugrejati šerpu sa vodom do ključanja, samnjiti temperaturu da ne bude previše jaka i dodati sodu bikarbonu.
  • Jednu po jednu, kifle ubacivati u blago kipuću vodu i kuvati oko 2 minuta.
  • Vaditi ih na čistu kuhinjsku krpu da se osuše od viška tešnosti i ređati u pleh obložen pek papirom.
  • Po želji kifle zaseći ukoso pre ubacivanja u rernu.
  • Rernu ugrejati na 220 stepeni i kifle peći 20 minuta.
  • Kada su ispečene, kifle umotati u čistu krpu i  ostaviti na kuhinjsku rešetku da se prohlade pre služenja.

Prijatno Vam želi Zdrav Hleb!

bavarskotesto
bavarskotesto
bavarskotestopriprema
bavarskotestokuvanje

Da li vam se dopada?

Prosečan 4.9 / 5. Ukupno 8